Որպեսզի հիշողությունը մեզ չդավաճանի, ուղեղին անհրաժեշտ են հատուկ մարզումներն ու սնվելը: Այսպես են կարծում ճապոնացի գիտնականները: Բանն այն է, որ ժամանակակից մարդու մոտ սովորություն է դարձել անհրաժեշտ ինֆորմացիան գրանցելու համար միշտ էլոկտրոնային սարքեր օգտագործելը: Նրան պետք չէ լարել հիշողությունը, այդ պատճառով ինչ-որ բան հիշելը շատ ավելի դժվար է դառնում: Աշխատանքային օրը համակարգչի մոտ անցկացնողներին բժիշկները խորհուրդ են տալիս ուղեղի աշխատանքը խթանող շատ սննդամթերք օգտագործել: Օրինակ` ձկան ու ընկույզների մեջ պարունակվում են շատ անհրաժեշտ ճարպաթթուներ: Բանանը հարուստ է վիտամին B6-ով, որի անբավարարությունն է մեր մոռացկոտության "մեղավորը": Իսկ կարտոֆիլի ու հացի մեջ կան բարդ ածխաջրատներ, որոնք լավացնում են մեր աշխատունակությունը:
Աղբյուր՝ ArmEco.am · նյութի մասնակի կամ ամբողջական արտատպումն առանց ArmEco.am-ին հղման արգելվում է