Երկուշաբթի, 30 Մարտ 20, 00:39

Ձեր առջև դրված է ընտրություն կատարելու կարևորագույն խնդիրը՝ կամ դուք որոշում կընդունեք խաղալ ձեր հաջողության սիմֆոնիան, որում դուք դիրիժորը կլինեք, կամ էլ դուք կնախընտրեք ձեր հետ գերեզման տանել ձեր երաժշտությունը, որը փաստորեն գոյություն ունի ձեր հոգում, բայց որն այդպես էլ կմնա չխաղացված և որը ոչ ոք էլ չի լսի: Քոլին Թյորներ

[ Նոր գրառումներ · Մասնակիցներ · Ֆորումի կանոններ · Որոնում · RSS ]
  • Էջ 1-րդ 1-ից
  • 1
Ֆորում » Հետաքրքիր է » Խոհանոց » Սուրճի տեսակներն ու պատրաստման եղանակները
Սուրճի տեսակներն ու պատրաստման եղանակները
armeco-87Ամսաթիվ: Երկուշաբթի, 25 Հուն 12, 18:06 | Հաղորդագրություն # 1
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Մոդերատորներ

Գրառումներ: 60
Նվերներ: 4
Վարկանիշ: 0

օֆլայն
ՍՈՒՐՃԻ ՏԵՍԱԿՆԵՐԸ

1. Coffea Arabica արաբիկան սուրճի ամենահայտնի տեսակն է, ունի շատ ենթատեսակներ (տիպիկա և բուռբոն, միկո, մակո և գառնիկա)
2. Coffea Canephora սովորաբար հայտնի է Ռոբուստա անվանումով, նշանակում է պինդ և ամուր: Այս սուրճը ավելի թույլ բույր ունի քան արաբիկան և շատ ամուր է:
3. Coffea Liberica
4. Coffea Dewevrei

Սուրճ՝ արաբական ձևով
Սրճեփի մեջ ( 100սմ3) դնել մի կտոր շաքար, 3/4-ի չափով սառը ջուր լցնել և դնել կրակին: Հենց որ պարունակությունը եռա, սրճեփը վերցնել և 5-7գ մանր աղացած սուրճ լցնել: Գդալով խառնելով՝ դնել կրակին և նորից եռացնել: Հենց որ եռա՝ վերցնել կրակից և տաք-տաք մատուցել: Ցանկության դեպքում շաքար ավելացնել:

Սուրճ՝ փարիզյան ձևով
Թարմ պատրաստված տաք սուրճի բաժակի մեջ ավելացնել 1 ճաշի գդալ կակաոյի օշարակ և մակերեսին լցնել 1 թեյի գդալ սերուցք:

Սուրճ՝ վարշավյան ձևով
Սրճեփի մեջ լցնել սուրճը, եռման ջուր ավելացնել (1,5 գդալ սուրճին՝ 100գ ) և եռացնել: Կրակից վերցնել, սառեցնել, 1:1 հարաբերությամբ կաթ կամ սերուցք և շաքար ավելացնել: Նորից եռացնել, լցնել բաժակների մեջ, վրան կաթնային փրփուր դնել:

Սուրճ՝ վիեննական ձևով
Բաժակների մեջ լցված սև սուրճի վրա զգուշորեն ավելացնել մի գդալ շաքարի փոշու և վանիլինի հետ հարած սերուցք (100գ սերուցքին՝ 2-3 ճաշի գդալ շաքարի փոշի և վանիլինի մի քանի բյուրեղ), վրան մանրացված շոկոլադ ցանել:

Սուրճ՝ իռլանդական ձևով
Բաժակի մեջ 2-3 կտոր շաքար դնել, լցնել տաք թունդ սև սուրճ: Վրան մի փոքր սերուցք կամ թթվասեր դնել:

Սուրճ՝ թուրքական ձևով
Այս տարբերակը կոչվում է նաև "սուրճ՝ արևելյան ձևով": Փոքրիկ կոնաձև սրճեփի մեջ (100 սմ3 տարողությամբ) լցնել 5-10 գ մանր աղացած բնական սուրճ, լցնել սառը ջուր և եռացնել: Մատուցելիս առանձին, բարակ ապակե բաժակներով ջուր է մատուցվում: Սուրճը խմում են ոչ մեծ կումերով, վրայից՝ ջուրը: Պարտադիր չէ շաքար մատուցել:

Սուրճ՝ "նոր-օռլեանյան" ձևով
Սրճեփի կամ փոքրիկ կաթսայի մեջ հավասար չափերով խառնել շատ թունդ սուրճ, կաթ և սերուցք: Խառնուրդը դնել կրակին և տաքացնել համարյա մինչև եռման ջերմաստիճան, ապա լցնել բաժակների մեջ և մատուցել:

Սուրճ՝ բրազիլական ձևով
Շոկոլադը (125գ) մանրացնել և լուծել տաք սուրճի մեջ (1/2 բաժակ): Խառնուրդին, անընդհատ խառնելով, ավելացնել 3 բաժակ տաք կաթ: Շաքարը՝ ըստ ճաշակի: Ըմպելիքը լցնել փոքրիկ բաժակների մեջ, յուրաքանչյուրը զարդարել 1 թեյի գդալ հարած սերուցքով:

Սուրճ "Հոլիվուդ"
Առանձին պատրաստել շատ տաք սուրճ, կաթը եռացնել: Կաթսայի մեջ լցնել կակաոն, շաքարը, կաթի մի մասը և լավ խառնել, ապա ավելացնել մնացած կաթը և մի պտղունց աղ: Դնել կրակին և 10 րոպե եռացնել: Կրակից վերցնել, անընդհատ հարել՝ մինչև յուղային, փրփրուն զանգվածի ստացումը, ապա, շարունակելով խառնել, աստիճանաբար ավելացնել սուրճը: Տաք ըմպելիքը լցնել բաժակների մեջ և զարդարել հարած սերուցքով: Սերուցքի վրա բոված նուշ ցանել: Կակաոն և շաքարի փոշին վերցնել մեկական ճաշի գդալ, կաթը և թունդ սև սուրճը՝ մեկական գավաթ:

Սուրճ՝ ռումինական ձևով
Սուրճը, շաքարը և կակաոն խառնել սրճեփի մեջ և սառը ջուր լցնել: Կրակից վերցնել անմիջապես մինչև եռալը և լցնել բաժակների մեջ: Ըստ ճաշակի ավելացնել շաքար, վանիլին և սերուցք: Շաքարը, վանիլինը և սերուցքը մատուցվում է առանձին: Մանր աղացած սուրճ՝ 6 թեյի գդալ, շաքարի փոշի՝ 4 թեյի գդալ, կակաո՝ 2 թեյի գդալ, սառը ջուր՝ 4 բաժակ, շաքար, վանիլին:

Սառույցով սուրճ
Պատրաստել շատ թունդ սուրճ, ավելացնել շաքար, թողնել սառչի և լցնել սառույց պատրաստելու համար նախատեսված ձևամանների մեջ: Երբ սուրճը սառցակալի, այն բաժանել կտորների և վրան լցնել սառը ջուր: Կարելի է օգտագործել նաև գազով ջուր:

Պաղպաղակով սուրճ
Կես բաժակ թունդ սուրճը խառնել կես բաժակ սառը կաթի հետ, ավելացնել 1 ճաշի գդալ շաքարավազ: Այնուհետև վրան դնել 2 ճաշի գդալ պաղպաղակ:

Բուլղարական սառը սուրճ
1 սուրճի բաժակ կեֆիրը լավ խառնել նույն չափսի բաժակով թունդ սուրճի, 5 կտոր շաքարի և 1 ճաշի գդալ սերուցքի հետ: Մինչև մատուցելը այն որոշ ժամանակ դնել սառնարանում:

Խորհուրդներ
Որակյալ և համեղ սուրճ պատրաստելու համար պետք է պահպանել մի քանի պարզ կանոններ: Առաջին կանոնը կայանում է հետևյալում` սրճեփը պետք է լավ լվացված լինի, քանի որ սուրճի յուղային մասը հեշտությամբ հավաքվում է սրճեփի պատերին, որն էլ խանգարում է համեղ սուրճ պատրաստելուն: Եվ հաջորդը` սրճեփը չպետք է օգտագործել այլ նպատակների համար:
Սուրճ եփելու ջուրը պետք է լինի հնարավորինս փափուկ որակի: Խերհուրդ է տրվում սուրճը բովել և աղալ սուրճ եփելուց առաջ: Սուրճի թարմ հոտն ու բույը պահպանելու համար պահեք այն թիթեղյա կամ ապակյա տարաների մեջ` դնելով հեռու ամեն տեսակ բուրավետ համեմունքներից: Սուրճի համը ավելի լավը դարձնելու համար կարելի է ավելացնել մի պտղունց աղ կամ կակաոյի փոշի: Սուրճը մատուցում են եռման կամ շատ սառը վիճակում, բայց ոչ տաք:


Patience is the key element to success. Bill Gates




 
armeco-87Ամսաթիվ: Երկուշաբթի, 25 Հուն 12, 18:10 | Հաղորդագրություն # 2
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Մոդերատորներ

Գրառումներ: 60
Նվերներ: 4
Վարկանիշ: 0

օֆլայն
Սուրճի պատրաստման եղանակները

Պատրաստումը սկսեք սկզբում լցրնելով աղացած սուրճը նախապես տաքացրած ամանի մեջ, հետո լցրեք եռացրած ջուրը, թողեք մնա հինգ րոպե: Այդ ժամանակահատվածի ընթացքում ջրում լուծվում են սուրճի բոլոր բաղադրամասերը.իսկ հետո անհրաժեշտ է այն խառնել. բայց ոչ մետաղյա գդալով այլ դատարկելով մեկ այլ նախապես տաքացված ամանի մեջ: Սուրջը պատրաստ է ֆիլտրացիային: Ֆիլտրացիայի համար օգտագործեք ամուր որակ ունեցող ֆիլտրացիոն թուղթ:
Եթե չեք խմել սուրճը ամբողջովին, ապա լավ կլինի պահեք այն տաքացված թերմոսի մեջ:

Այս մեթոդը շատ հեշտ է և պարզ, պատրաստման համար անհրաժեշտ է միայն ցանկացած տեսակի սուրճ:
1. Դրեք սրճեփը կրակին, լցրեք անհրաժեշտ քանակի ջուր, միաժամանակ դրեք կրակին ջրով լի մի կաթսա: Դատարկեք սրճեփի տաք ջուրը և լավ չորացրեք այն հետո լցրեք աղացած սուրճը. 1 լիտրին 10 գդալ սուրճ (55գ.):
2. Կաթսայի միջի ջորը թողեք եռա, այնուհետև լցրեք ջուրը սրճեփի մեջ ու խառնեք այն փայտե գդալով մինչև լուծվելը: Սուրճը պատրաստ է:


Patience is the key element to success. Bill Gates




 
armeco-87Ամսաթիվ: Երկուշաբթի, 25 Հուն 12, 18:13 | Հաղորդագրություն # 3
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Մոդերատորներ

Գրառումներ: 60
Նվերներ: 4
Վարկանիշ: 0

օֆլայն
Հատուկ սուրճ եփելու 5 եղանակ կոֆեինը սուրճի մեջ սպանելու համար

Ինչքան շատ է եփում սուրճը այնքան շատանում է կոֆեինի պարունակությունը սուրճի մեջ:

1. Եթե սուրճը եփել եք սրճեփում:
Եփեք սուրճը 10-20 րոպե, սուրճը պետք է լինի խոշոր հատիկներով, եռացրեք այն և թողեք միքիչ հանգստանա, լցրեք բաժակները առանց ֆիլտրացիայի:

2. Եթե սուրճը եփել եք էլեկտրական սրճեփում, որն ունի ֆիլտր:
Սուրճը եփեք 5-10 րոպե: Լցրեք տաք ջուրը ֆիլտրի վրա լցրած սուրճի վրա` թողնելով հանգիստ քամվի:

3. Սուրճ` թուրքական ձևով:
Պատրաստման ժամանակը 3 րոպե: Մանր աղացած սուրճը լցնել ջրի մեջ և եռացնել, լցնել բաժակները և մատուցել:

4. Սուրճ էկսպրեսո:
Պատրաստման ժամանակը 20-25 վայրկյան: Այն պարունակում է 25% քիչ կոֆեին քան սովորական ձևով պատրաստված սուրճը: Եռացրած ջուրը լցրեք թիթեղյա ֆիլտրի վրա լցրած սուրճի վրա:

5. Լուծվող սուրճ:
Պատրաստման ժամանակը 15 վայրկյան: Պարզապես լցրեք սուրճը տաք ջրի մեջ և լուծեք:


Patience is the key element to success. Bill Gates




 
ԱնուլյաԱմսաթիվ: Երկուշաբթի, 03 Սեպ 12, 14:30 | Հաղորդագրություն # 4
Խումբ: Հյուրեր






ԱՐՔԱՅԱԿԱՆ ՍՈՒՐՃ


Բաղադրիչներ
աղացած սուրճ – 2 թ. գդ.,
ջուր – 300 գ,
դեղնուց – 2 հատ,
սուրճի լիկյոր – 2 թ. գդ.,
շաքարավազ – 6 թ. գդ.
Դեղնուցները հարել 4 թեյի գդալ շաքարավազի հետ մինչև սպիտակելը: Վերջում ավելացնել լիկյորը: Եփել սովորական սուրճ: Ավելացնել մնացած շաքարավազը, լցնել գավաթների մեջ: Բաժակի մեջ սուրճի վրա դնել հարած ձվի զանգվածը:
Կցված նյութեր: 1258217.jpg(8.9 Kb)


Հաղորդագրությունը խմբագրել է ADMIN-S - Երկուշաբթի, 03 Սեպ 12, 14:34





 
Ֆորում » Հետաքրքիր է » Խոհանոց » Սուրճի տեսակներն ու պատրաստման եղանակները
  • Էջ 1-րդ 1-ից
  • 1
Որոնել:

ՆՈՐ ԳՐԱՌՈւՄՆԵՐ ԹԵԺ ԹԵՄԱՆԵՐ ՆՈՐ ՕԳՏՎՈՂՆԵՐ
Փնտրում եմ ռեֆերատ, կուրսային և ... (28)
Թափուր աշխատատեղեր (Հղումներ դեպ... (8)
մրցունակության բարձրացման հիմնախ... (0)
մրցունակության բարձրացման հիմնախ... (0)
Էլեկտրոնային փողերի փոխանակում (1)
Հետաքրքիր տեղեկատվություն (41)
Անեկտոդներ, հումոր - Юмор - Humour (39)
Փնտրում եմ ռեֆերատ, կուրսային և այլ աշխատանքներ (28)
Այլ թեմաներ - Աֆորիզմներ (26)
Սեր ու սիրահարվածություն (21)
minasyan99 [Lilit MInasyan]
nun_g [Nun]
Sat08 [Սաթենիկ Հայրապետյան]
Maryv [Մարի Վիրաբյան]
arpinee96 [Արփինե Ավետիսյան]