|
|
|
Կոկտեյլներ
| |
armeco-87 | Ամսաթիվ: Երկուշաբթի, 25 Հուն 12, 17:37 | Հաղորդագրություն # 1 |
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Օգտվողներ
Գրառումներ: 60
Նվերներ: 4
Վարկանիշ: 0
օֆլայն
| ԱԼԿԱՀՈԼԱՅԻՆ ԿՈԿՏԵՅԼ "ԺԱՆԳՈՏ ՄԵԽ" Բաղադրությունը 1 բաժնի համար 60 մլ շոտլանդական վիսկի, 40 մլ լիկյոր, ծակծկած սառույց:
Պատրաստման եղանակը Սառույցով բաժակի մեջ լցնել լիկյորը, ապա՝ վիսկին: Զարդարել կիտրոնի կամ լայմայի շերտով:
Patience is the key element to success. Bill Gates
|
|
| |
armeco-87 | Ամսաթիվ: Երկուշաբթի, 25 Հուն 12, 17:38 | Հաղորդագրություն # 2 |
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Օգտվողներ
Գրառումներ: 60
Նվերներ: 4
Վարկանիշ: 0
օֆլայն
| ԱԼԿԱՀՈԼԱՅԻՆ ԿՈԿՏԵՅԼ "ԶՈՄԲԻ" Բաղադրությունը 1 բաժնի համար 30 մլ սպիտակ ռոմ, 30 մլ դարչնագույն ռոմ, 20 մլ թունդ (73%) ռոմ, 20 մլ ծիրանի կոնյակ, 60 մլ անանասի հյութ, 20 մլ նարնջի հյութ, 20 մլ կանաչ կիտրոնի՝ լայմայի հյութ, կիտրոն, սառույց:
Պատրաստման եղանակը Շեյկերի մեջ լցնել բոլոր բաղադրիչները (բացի կիտրոնից) և լավ թափահարել սառույցի հետ: Հետո սառեցնել ծակծկած սառույցով բաժակի մեջ: Կիտրոնի մեկ քառորդը քամել ըմպելիքի վրա և գցել բաժակի մեջ: Կարելի է զարդարել երկու հատ բալով և նարնջի մեկ շրջանակով: Մատուցել ձողիկի հետ միասին:
Patience is the key element to success. Bill Gates
|
|
| |
armeco-87 | Ամսաթիվ: Երկուշաբթի, 25 Հուն 12, 17:41 | Հաղորդագրություն # 3 |
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Օգտվողներ
Գրառումներ: 60
Նվերներ: 4
Վարկանիշ: 0
օֆլայն
| "ԵԼԱԿՈՎ ԿՈԿՏԵՅԼ" Իրական հաճույք հունիս և հուլիս ամիսներին, երբ հասնում է ելակը: Թարմացնող ըմպելիք:
Բաղադրությունը 1 բաժնի համար 3-4 հասած ելակ, 3 ճաշի գդալ սառույցի մանրացրած կտորներ, 30 մլ թարմ լմոնի հյութ, 20 մլ ելակի սիրոպ, 50 մլ թեքիլա, 1 պտղունց աղ, թարմ աղացած սև պղպեղ:
Անհրաժեշտ է նաև Հարիչ կոկտեյլի բոկալ` նախապես սառեցրած:
Պատրաստման եղանակը Ելակը լվանալ, չորացնել և, ըստ ցանկության, հատապտղի կեսը առանձնացնել` զարդարելու համար: Մնացած հատապտուղների պտղակոթերը հեռացնել: Ելակը, մանրացրած սառույցը, լիմոնի հյութը, ելակի սիրոպը, թեքիլան, աղը և պղպեղը խառնել և հարիչով լավ հարել 6-8 վայրկյան` մինչև ստացվի համասեռ զանգված: Այն լցնել նախապես սառեցրած բոկալի մեջ: Ելակի կեսը կտրել և ամրացնել բոկալի եզրին: Ըմպելիքը մատուցել անմիջապես` ըմպելու համար նախատեսված ձողիկով:
Patience is the key element to success. Bill Gates
|
|
| |
ArmEco | Ամսաթիվ: Շաբաթ, 08 Դեկ 12, 14:49 | Հաղորդագրություն # 4 |
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Ադմինիստրատոր
Գրառումներ: 116
Նվերներ: 7
Վարկանիշ: 2
օֆլայն
| ԿՈԿՏԵՅԼ "ԴԵՂԻՆ ԹՌՉՈՒՆ" "Կակաո" լիկյորի համը այս ըմպելիքին տալիս է մրգային թարմություն: Թարմացնող ըմպելիք: Բաղադրությունը 1 բաժնի համար 8 խորարնարդաձև սառույց, 30 մլ կոնյակ կամ բրենդի, 10 մլ "Կակաո" սպիտակ լիկյոր, 60 մլ նարինջի հյութ, 60 մլ մարակույի հյութ, 10 մլ մանգոյի սիրոպ, մի քիչ սառույցի մանրացրած կտորներ:
Անհրաժեշտ է նաև Շեյկեր կոկտեյլի բոկալ փոքրիկ մաղ ըմպելու համար նախատեսված ձողիկ:
Պատրաստման եղանակը Շեյկերի վերևի մասը լցնել խորանարդաձև սառույցները: Ավելացնել կոնյակը կամ բրենդին, ՙԿակաո՚-ի լիկյորը, հյութերը և մանգոյի սիրոպը: Շեյկերը փակել և լավ թափահարել մոտ 8 վայրկյան: Բոկալի 1/3-ը լցնել սառույցի փոքր կտորները, շեյկերի պարունակությունը` քամելով այն փոքրիկ քամիչով: Ըմպելիքը զարդարել աստղիկով և մատուցել ըմպելու համար նախատեսված ձողիկով: Օգտագործեք միայն բարձրորակ ոգելից խմիչքներ և հյութեր: Նարինջի էժան հյութը, օրինակ, կարող է ոչ միայն էապես փոխել, այլև փչացնել կոկտեյլի համը: Պետք է ուշադրություն դարձնել նաև լիկյորի, կոնյակի կամ բրենդիի որակին:
--------------------------------------
ԱԼԿԱՀՈԼԱՅԻՆ ԿՈԿՏԵՅԼ "ԿԱՐՈՒՍԵԼ" Բաղադրությունը 1 բաժնի համար Կամայական քանակներով օղի, լիկյոր, վերմուտ (գինի), շամպայն, սառույց:
Պատրաստման եղանակը Օղին, լիկյորը և վերմուտը լցնել սառեցված բաժակների մեջ: Ավելացնել սառույցը: Խառնուրդը խառնել կոկտեյլային ձողիկով (կամ գդալով): Խառնուրդը լցնել մարտինիի բաժակների մեջ, զարդարել նարնջի շերտով և ընդհանուր ծավալի 1/3-ի չափով լցնել շամպայն:
|
|
| |
|
|