Կիրակի, 24 Մարտ 19, 20:05

Ձեր առջև դրված է ընտրություն կատարելու կարևորագույն խնդիրը՝ կամ դուք որոշում կընդունեք խաղալ ձեր հաջողության սիմֆոնիան, որում դուք դիրիժորը կլինեք, կամ էլ դուք կնախընտրեք ձեր հետ գերեզման տանել ձեր երաժշտությունը, որը փաստորեն գոյություն ունի ձեր հոգում, բայց որն այդպես էլ կմնա չխաղացված և որը ոչ ոք էլ չի լսի: Քոլին Թյորներ

[ Նոր գրառումներ · Մասնակիցներ · Ֆորումի կանոններ · Որոնում · RSS ]
  • Էջ 1-րդ 1-ից
  • 1
Ֆորում » Հետաքրքիր է » Խոհանոց » Պիցցաներ (Բաղադրատոմսեր, ռեցեպտներ)
Պիցցաներ
armeco-87Ամսաթիվ: Երկուշաբթի, 25 Հուն 12, 17:21 | Հաղորդագրություն # 1
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Մոդերատորներ

Գրառումներ: 60
Նվերներ: 4
Վարկանիշ: 0

օֆլայն
ՊԻՑՑԱ ԱՄԵՐԻԿՅԱՆ

Բաղադրությունը
Խմորի համար ալյուր, 0,5 լ ջուր, 50 գ դրոժ, 1 ձու, 1 թեյի գդալ աղ:
Լցոնի համար 300 գ երշիկ, 100 գ տոմատի մածուկ, 2-3 գլուխ սոխ, 100-150 գ պանիր, 50 գ գազար, 50 գ մարինացված պղպեղ, մի քանի շերտ սալյամի:

Պատրաստման եղանակը
0,5 լ տաք ջրում լուծել դրոժը, ձուն ջարդել և աղ ցանելով՝ խառնել: Ալյուր ցանել այնպես, որ խմորը նման լինի թանձր թթվասերի: Խմորը 1-2 ժամ դնել սառնարանը: Տապակային արևածաղկի ձեթ քսել, լցնել խմորը և սպասել, որ խմորը տարածվի ամբողջ տապակայով: 5-7 րոպե դնել ջեռոցը: Երբ խմորը մի փոքր վարդագույն դառնա, հանել ջեռոցից և անմիջապես լցնել լցոնը. խմորի ամբողջ մակերեսին հաստ շերտով լոլիկի սոուս կամ տոմատ քսել, հետո հավասարաչափ տեղավորել մանր կտրատած երշիկը, թթուն և օղակաձև կտրատած սոխը, քերած պանիր և համեմունքներ ցանել, զարդարել սալյամիի մի քանի շերտիկներով: Պիցցան նորից դնել ջեռոցը:
Կցված նյութեր: 0356844.jpg(3.2 Kb)


Patience is the key element to success. Bill Gates




 
armeco-87Ամսաթիվ: Երկուշաբթի, 25 Հուն 12, 17:26 | Հաղորդագրություն # 2
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Մոդերատորներ

Գրառումներ: 60
Նվերներ: 4
Վարկանիշ: 0

օֆլայն
ՊԻՑՑԱ ՄԱՐԳԱՐԻՏԱ

Բաղադրությունը
Խմորի համար 1 կգ ալյուր, 600 մլ տաք ջուր (ավելի լավ է՝ հանքային, առանց գազի), 25 գ դրոժ, 3-4 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթ:
Լցոնի համար 900 գ լոլիկ կամ տոմատի մածուկ, 350-400 գ թարմ փափուկ ոչ թթու պանիր, ձիթապտղի ձեթ, ռեհան, աղ:
Տապակայի համար. 1-2 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթ:

Պատրաստման եղանակը
Ալյուրը բլրի ձևով մաղել սեղանի վրա, ավելացնել նախապես ոչ մեծ քանակով տաք ջրի մեջ լուծված աղ, ձիթապտղի ձեթ և դրոժ: Խմորը հունցել այնպես, որ լինի թանձր և առաձգական: Հետո լցնել մեծ թասի մեջ, ալյուր ցանել, սրբիչով ծածկել և 2-3 ժամ թողնել, որ թթվի: Երբ պատրաստ լինի, նորից հունցել և թողնել 1-1,5 ժամ:
Լոլիկները կտրատել շատ մանր կտորների կամ նրանցից համասեռ զանգված պատրաստել: Խմորը բացել բարակ շերտով և դնել ձիթապտղի ձեթ քսված տապակայի վրա: Շերտի վրա մանրացված լոլիկ դնել (մինչև եզրերը 2 սմ թողնելով ազատ), ոչ մեծ քանակով ձիթապտղի ձեթ լցնել, աղ ցանել և ռեհանի մի քանի տերև դնել:
Դնել ուժեղ տաքացված ջեռոցը (240-260??, մոտավորապես 15-20 րոպե): Վերջում (պատրաստ լինելուց մի քանի րոպե առաջ) պիցցան հանել և հավասար շերտով դնել կտրատված պանիրը, հետո նորից դնել ջեռոցը: Պիցցան պատրաստ կլինի, երբ պանիրը կհասնի կիսահեղուկ վիճակի:'
Կցված նյութեր: 2469783.jpg(3.1 Kb)


Patience is the key element to success. Bill Gates




 
ADMIN-SԱմսաթիվ: Հինգշաբթի, 13 Սեպ 12, 20:43 | Հաղորդագրություն # 3
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Օգտվողներ

Գրառումներ: 85
Նվերներ: 6
Վարկանիշ: 1

օֆլայն
ՊԻՑՑԱ ՄԵՏՐՈՊՈԼ


Բաղադրությունը
Խմորի համար 200 գ ալյուր, 2 ձու, 12 գ դրոժ, 1 ճաշի գդալ շաքարավազ, 50 գ կարագ, 100 մլ կաթ:
Լցոնի համար 200 գ ձկան ֆիլե, 100-ական գրամ ոչխարի միս, պահածոյացված թյունոս կամ շպրոտ և մարինացված սունկ, 50 գ պանիր, 70 գ տոմատի մածուկ, 60 մլ սպիտակ գինի:

Պատրաստման եղանակը
Կաթը թեթևակի տաքացնել: Ոչ մեծ քանակով կաթի մեջ առանձին լուծել դրոժը և շաքարը, ձու ջարդել և մի պտղունց աղ ավելացնել: Այդ ամենը 10-15 րոպե դնել տաք տեղ, ապա լցնել ալյուրի մեջ՝ տաք կաթի և հալված կարագի հետ միասին:
Ամենը լավ խառնել և խմորը դնել տաք տեղ 2 ժամ: Երբ խմորը թթվի, նորից լավ հունցել և, գրտնակով բարակ շերտ բացելով՝ սպիտակ գինի ցանել: Առաջին շերտը անել ոչխարի մսից: Նրա վրա տեղավորել մարինացված սնկերը, հարթեցնել և դնել ձկան ֆիլեն, հետո՝ ձկան պահածոն: Քերած պանիր ցանել և կծու տոմատ լցնել:
Պիցցան 9-11 րոպե դնել ջեռոցը և թխել առավելագույն հզորությամբ
Կցված նյութեր: 7241064.jpg(3.0 Kb)


ArmEco.am - Կայք տնտեսագետ ուսանողների համար և ոչ միայն...




 
ADMIN-SԱմսաթիվ: Հինգշաբթի, 13 Սեպ 12, 20:44 | Հաղորդագրություն # 4
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Օգտվողներ

Գրառումներ: 85
Նվերներ: 6
Վարկանիշ: 1

օֆլայն
ՊԻՑՑԱ ԹԱԳԱՎՈՐԱԿԱՆ



Բաղադրությունը
300 գ խմոր, 500 գ լոլիկ, 200 գ վետչինա, կանաչի, 1 կիտրոն, 2 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթ, աղ, պղպեղ, 100 գ քերած պարմեզան, 12 հատ սև ձիթապտուղ:

Պատրաստման եղանակը
Լոլիկը մաքրել և օղակաձև կտրատել: Վետչինան կտրատել բարակ շերտերով: Խմորը գրտնակով բացել և ձեթ ցանել: Նրա վրա շերտերով դասավորել լոլիկը և վետչինան: Կարելի է զարդարել ձիթապտուղներով: Պղպեղ, կանաչի և քերած պարմեզան ցանել: Թխել տաք ջեռոցում՝ 35 րոպե:
Կցված նյութեր: 1521747.jpg(3.6 Kb)


ArmEco.am - Կայք տնտեսագետ ուսանողների համար և ոչ միայն...




 
ArmEcoԱմսաթիվ: Շաբաթ, 08 Դեկ 12, 14:26 | Հաղորդագրություն # 5
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Օգտվողներ

Գրառումներ: 116
Նվերներ: 7
Վարկանիշ: 2

օֆլայն
ՊԻՑՑԱ ԿԱՐՏՈՖԻԼՈՎ



Բաղադրությունը
1կգ կարտոֆիլ, 1 գլուխ սոխ, 3 ճաշի գդալ ճարպ, 5 լոլիկ, ½ կգ ոչ մեծ դդմիկներ, 120 գ սալյամի, 100 գ պանիր, 2 ճաշի գդալ կտրատած կանաչի:

Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիլը մաքրել և անցկացնել քերիչով: Սոխը մաքրել և մանր կտրատել, ավելացնել կարտոֆիլային զանգվածին և աղ ցանել: Ճարպը տաքացնել թավայի մեջ, բաժիններով լցնել կարտոֆիլային զանգվածը և երկու կողմից տապակել ՝ ամուր սեղմելով թավայի հատակին: Դդմիկները և լոլիկները լվալ: Լոլիկներից հեռացնել պտղակոթի հիմքը, օղակաձև կտրատել: Հեռացնել դդմիկների հիմքերը և կտրատել բարակ ձողիկներով: Սալյամին մանր կտրատել: Տապակած կարտոֆիլը դնել տապակայի վրա, վերևից լցնել սալյամին, լոլիկը և դդմիկը: Վրան լցնել խորանարդիկներով կտրատած պանիրը: Թխել մոտավորապես 8 րոպե՝ նախապես մինչև 175?? տաքացած ջեռոցում: Մատուցելուց առաջ կանաչի ցանել:

----------------------------

ՊԻՑՑԱ ԻՏԱԼԱԿԱՆ



Բաղադրությունը
Խմորի համար 200 գ ալյուր, 2 ճաշի գդալ ձեթ, 0,5 գդալ տաք կաթ, 15 գ դրոժ, մի պտղունց աղ:
Լցոնի համար 200 գ պանիր, 500 գ մաքրված և հաստ ձողիկներով կտրատված լոլիկ, 5 սարդելկա, աղացած սև կամ կարմիր պղպեղ, աղ, 1-2 գդալ ձեթ:

Պատրաստման եղանակը
Տաք կաթի մեջ լուծել դրոժը, աղը, ավելացնել ձեթ, ալյուր և խմոր հունցել: Խմորը մի ժամ թողնել տաք տեղում, ապա տեղավորել կաղապարի կամ մեծ թավայի մեջ: Կաղապարը պետք է բավականին բարձր լինի:
Խմորին ձեթ քսել, մանր կտրատած կամ քերած պանիր ցանել, վրան կեղևը մաքրած և խոշոր բլթակներով կտրատված լոլիկի շերտ դնել: Սարդելկաները կտրատել երկարությամբ և ցանցաձև դասավորել վրան, աղ և պղպեղ ցանել և լցնել մնացած ձեթը: Թխել 30 րոպե:

----------------------------

ՊԻՑՑԱ ՍՆԿՈՎ



Բաղադրությունը
Խմորի համար 2 բաժակ ալյուր, 200 գ կարագ, 200 գ թթվասեր, աղ՝ ըստ ճաշակի:
Լցոնի համար 500-600 գ թարմ կամ աղ դրած սունկ, 2-3 գդալ կարագ կամ ձեթ՝ սնկի տապակման համար, 2-3 ձու, 1/2 բաժակ կաթ, 1 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ, աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի, 2 ճաշի գդալ մանր կտրատած մաղադանոս, 3-5 գլուխ սոխ:

Պատրաստման եղանակը
Ալյուրից, կարագից և թթվասերից խմոր հունցել, թողնել 20 րոպե, հետո գրտնակով բացել 0,6-0,7 սմ հաստությամբ շերտի՝ ըստ թավայի չափերի: Այդ խմորից քուղ պատրաստել, դնել պիցցայի եզրերով և ձվի դեղնուց քսել: Խմորի մակերեսին հավասարաչափ քսել առանձին տապակած և խառնած սնկից և սոխից պատրաստված լցոնը: Ձուն հարել, խառնել կաթի և կիտրոնի հյութի հետ, համեմել աղով, պղպեղով, ավելացնել մանր կտրատված մաղադանոս և ստացված զանգվածը լցնել պիցցայի վրա: Թխել մինչև պատրաստ լինելը:
Կցված նյութեր: 6496210.jpg(3.1 Kb) · 9395161.jpg(3.3 Kb) · 7812155.jpg(2.9 Kb)





 
AnahitkaԱմսաթիվ: Երեքշաբթի, 17 Սեպ 13, 13:24 | Հաղորդագրություն # 6
Սերժանտ
Խումբ: Օգտվողներ

Գրառումներ: 26
Նվերներ: 0
Վարկանիշ: 1

օֆլայն


ալյուր 400 գրամ
ջուր 220 մլ
խմորիչ 0.5 թեյի գդալ
շաքարավազ 1 թեյի գդալ
աղ 1 թեյի գդալ
ձեթ 2 ճաշի գդալ

միջուկ
սալյամի 350 գրամ
շամպինիոն 300 գրամ
պանիր 300 գրամ
ձեթ 50 մլ
տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
շաքարավազ
կարմիր աղացած պղպեղ
աղ

Թասի մեջ 200 գրամ ալյուր և 2 ճաշի գդալ բուսայուղ լցնել, խառնել: Կես թեյի գդալ խմորիչը խառնել 220 գ ջրին, հետո լցնել ալյուրի վրա, խառնել, ավելացնել մեկական թեյի գդալ աղ և շաքարավազ: Հետո խառնել ևս 200 գ ալյուր, խմորը շատ պինդ չպետք է լինի: Ծածկել սրբիչով, թողնել հանգստանա և ուռչի: Երշիկն ու ձիթապտուղները կտրտել, պանիրը քերել: Պատրաստել սոուսը. մի գդալ տոմատի մածուկը, սունկի մարինադի հյութը (մոտ 150 գ, այնքան, որ շատ ջրիկ չլինի), խառնել աղի, կարմիր պղպեղի, շաքարավազի հետ: Խմորը բացել կես սմ հաստությամբ, դնել յուղած տապակի վրա, քսել սոուսը: Նախ շարել սալյամին, հետո` սունկը, վրան` ձիթապտուղները: Վրան քերած պանիր ցանել և դնել 200 աստիճան ջերմության ջեռոցը մոտ 20 րոպե:
Կցված նյութեր: 6125154.jpg(26.8 Kb)





 
Ֆորում » Հետաքրքիր է » Խոհանոց » Պիցցաներ (Բաղադրատոմսեր, ռեցեպտներ)
  • Էջ 1-րդ 1-ից
  • 1
Որոնել:

ՆՈՐ ԳՐԱՌՈւՄՆԵՐ ԹԵԺ ԹԵՄԱՆԵՐ ՆՈՐ ՕԳՏՎՈՂՆԵՐ
Փնտրում եմ ռեֆերատ, կուրսային և ... (28)
Թափուր աշխատատեղեր (Հղումներ դեպ... (8)
մրցունակության բարձրացման հիմնախ... (0)
մրցունակության բարձրացման հիմնախ... (0)
Էլեկտրոնային փողերի փոխանակում (1)
Հետաքրքիր տեղեկատվություն (41)
Անեկտոդներ, հումոր - Юмор - Humour (39)
Փնտրում եմ ռեֆերատ, կուրսային և այլ աշխատանքներ (28)
Այլ թեմաներ - Աֆորիզմներ (26)
Սեր ու սիրահարվածություն (21)
Aaita [Anahit muradyan]
ynkerKocharyan [Kocharyan]
MARIAM1967 [Մարիամ Դանիելյան Մարտինի]
armen12 [Armen Armenakyan]
lilitch [Lilit]