|
|
|
Պիցցաներ
| |
armeco-87 | Ամսաթիվ: Երկուշաբթի, 25 Հուն 12, 17:21 | Հաղորդագրություն # 1 |
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Օգտվողներ
Գրառումներ: 60
Նվերներ: 4
Վարկանիշ: 0
օֆլայն
| ՊԻՑՑԱ ԱՄԵՐԻԿՅԱՆ Բաղադրությունը Խմորի համար ալյուր, 0,5 լ ջուր, 50 գ դրոժ, 1 ձու, 1 թեյի գդալ աղ: Լցոնի համար 300 գ երշիկ, 100 գ տոմատի մածուկ, 2-3 գլուխ սոխ, 100-150 գ պանիր, 50 գ գազար, 50 գ մարինացված պղպեղ, մի քանի շերտ սալյամի:
Պատրաստման եղանակը 0,5 լ տաք ջրում լուծել դրոժը, ձուն ջարդել և աղ ցանելով՝ խառնել: Ալյուր ցանել այնպես, որ խմորը նման լինի թանձր թթվասերի: Խմորը 1-2 ժամ դնել սառնարանը: Տապակային արևածաղկի ձեթ քսել, լցնել խմորը և սպասել, որ խմորը տարածվի ամբողջ տապակայով: 5-7 րոպե դնել ջեռոցը: Երբ խմորը մի փոքր վարդագույն դառնա, հանել ջեռոցից և անմիջապես լցնել լցոնը. խմորի ամբողջ մակերեսին հաստ շերտով լոլիկի սոուս կամ տոմատ քսել, հետո հավասարաչափ տեղավորել մանր կտրատած երշիկը, թթուն և օղակաձև կտրատած սոխը, քերած պանիր և համեմունքներ ցանել, զարդարել սալյամիի մի քանի շերտիկներով: Պիցցան նորից դնել ջեռոցը:
Patience is the key element to success. Bill Gates
|
|
| |
armeco-87 | Ամսաթիվ: Երկուշաբթի, 25 Հուն 12, 17:26 | Հաղորդագրություն # 2 |
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Օգտվողներ
Գրառումներ: 60
Նվերներ: 4
Վարկանիշ: 0
օֆլայն
| ՊԻՑՑԱ ՄԱՐԳԱՐԻՏԱ Բաղադրությունը Խմորի համար 1 կգ ալյուր, 600 մլ տաք ջուր (ավելի լավ է՝ հանքային, առանց գազի), 25 գ դրոժ, 3-4 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթ: Լցոնի համար 900 գ լոլիկ կամ տոմատի մածուկ, 350-400 գ թարմ փափուկ ոչ թթու պանիր, ձիթապտղի ձեթ, ռեհան, աղ: Տապակայի համար. 1-2 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթ:
Պատրաստման եղանակը Ալյուրը բլրի ձևով մաղել սեղանի վրա, ավելացնել նախապես ոչ մեծ քանակով տաք ջրի մեջ լուծված աղ, ձիթապտղի ձեթ և դրոժ: Խմորը հունցել այնպես, որ լինի թանձր և առաձգական: Հետո լցնել մեծ թասի մեջ, ալյուր ցանել, սրբիչով ծածկել և 2-3 ժամ թողնել, որ թթվի: Երբ պատրաստ լինի, նորից հունցել և թողնել 1-1,5 ժամ: Լոլիկները կտրատել շատ մանր կտորների կամ նրանցից համասեռ զանգված պատրաստել: Խմորը բացել բարակ շերտով և դնել ձիթապտղի ձեթ քսված տապակայի վրա: Շերտի վրա մանրացված լոլիկ դնել (մինչև եզրերը 2 սմ թողնելով ազատ), ոչ մեծ քանակով ձիթապտղի ձեթ լցնել, աղ ցանել և ռեհանի մի քանի տերև դնել: Դնել ուժեղ տաքացված ջեռոցը (240-260??, մոտավորապես 15-20 րոպե): Վերջում (պատրաստ լինելուց մի քանի րոպե առաջ) պիցցան հանել և հավասար շերտով դնել կտրատված պանիրը, հետո նորից դնել ջեռոցը: Պիցցան պատրաստ կլինի, երբ պանիրը կհասնի կիսահեղուկ վիճակի:'
Patience is the key element to success. Bill Gates
|
|
| |
ADMIN-S | Ամսաթիվ: Հինգշաբթի, 13 Սեպ 12, 20:43 | Հաղորդագրություն # 3 |
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Օգտվողներ
Գրառումներ: 85
Նվերներ: 6
Վարկանիշ: 1
օֆլայն
| ՊԻՑՑԱ ՄԵՏՐՈՊՈԼ
Բաղադրությունը Խմորի համար 200 գ ալյուր, 2 ձու, 12 գ դրոժ, 1 ճաշի գդալ շաքարավազ, 50 գ կարագ, 100 մլ կաթ: Լցոնի համար 200 գ ձկան ֆիլե, 100-ական գրամ ոչխարի միս, պահածոյացված թյունոս կամ շպրոտ և մարինացված սունկ, 50 գ պանիր, 70 գ տոմատի մածուկ, 60 մլ սպիտակ գինի:
Պատրաստման եղանակը Կաթը թեթևակի տաքացնել: Ոչ մեծ քանակով կաթի մեջ առանձին լուծել դրոժը և շաքարը, ձու ջարդել և մի պտղունց աղ ավելացնել: Այդ ամենը 10-15 րոպե դնել տաք տեղ, ապա լցնել ալյուրի մեջ՝ տաք կաթի և հալված կարագի հետ միասին: Ամենը լավ խառնել և խմորը դնել տաք տեղ 2 ժամ: Երբ խմորը թթվի, նորից լավ հունցել և, գրտնակով բարակ շերտ բացելով՝ սպիտակ գինի ցանել: Առաջին շերտը անել ոչխարի մսից: Նրա վրա տեղավորել մարինացված սնկերը, հարթեցնել և դնել ձկան ֆիլեն, հետո՝ ձկան պահածոն: Քերած պանիր ցանել և կծու տոմատ լցնել: Պիցցան 9-11 րոպե դնել ջեռոցը և թխել առավելագույն հզորությամբ
ArmEco.am - Կայք տնտեսագետ ուսանողների համար և ոչ միայն...
|
|
| |
ADMIN-S | Ամսաթիվ: Հինգշաբթի, 13 Սեպ 12, 20:44 | Հաղորդագրություն # 4 |
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Օգտվողներ
Գրառումներ: 85
Նվերներ: 6
Վարկանիշ: 1
օֆլայն
| ՊԻՑՑԱ ԹԱԳԱՎՈՐԱԿԱՆ
Բաղադրությունը 300 գ խմոր, 500 գ լոլիկ, 200 գ վետչինա, կանաչի, 1 կիտրոն, 2 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթ, աղ, պղպեղ, 100 գ քերած պարմեզան, 12 հատ սև ձիթապտուղ:
Պատրաստման եղանակը Լոլիկը մաքրել և օղակաձև կտրատել: Վետչինան կտրատել բարակ շերտերով: Խմորը գրտնակով բացել և ձեթ ցանել: Նրա վրա շերտերով դասավորել լոլիկը և վետչինան: Կարելի է զարդարել ձիթապտուղներով: Պղպեղ, կանաչի և քերած պարմեզան ցանել: Թխել տաք ջեռոցում՝ 35 րոպե:
ArmEco.am - Կայք տնտեսագետ ուսանողների համար և ոչ միայն...
|
|
| |
ArmEco | Ամսաթիվ: Շաբաթ, 08 Դեկ 12, 14:26 | Հաղորդագրություն # 5 |
Գեներալիսիմուս
Խումբ: Ադմինիստրատոր
Գրառումներ: 116
Նվերներ: 7
Վարկանիշ: 2
օֆլայն
| ՊԻՑՑԱ ԿԱՐՏՈՖԻԼՈՎ
Բաղադրությունը 1կգ կարտոֆիլ, 1 գլուխ սոխ, 3 ճաշի գդալ ճարպ, 5 լոլիկ, ½ կգ ոչ մեծ դդմիկներ, 120 գ սալյամի, 100 գ պանիր, 2 ճաշի գդալ կտրատած կանաչի:
Պատրաստման եղանակը Կարտոֆիլը մաքրել և անցկացնել քերիչով: Սոխը մաքրել և մանր կտրատել, ավելացնել կարտոֆիլային զանգվածին և աղ ցանել: Ճարպը տաքացնել թավայի մեջ, բաժիններով լցնել կարտոֆիլային զանգվածը և երկու կողմից տապակել ՝ ամուր սեղմելով թավայի հատակին: Դդմիկները և լոլիկները լվալ: Լոլիկներից հեռացնել պտղակոթի հիմքը, օղակաձև կտրատել: Հեռացնել դդմիկների հիմքերը և կտրատել բարակ ձողիկներով: Սալյամին մանր կտրատել: Տապակած կարտոֆիլը դնել տապակայի վրա, վերևից լցնել սալյամին, լոլիկը և դդմիկը: Վրան լցնել խորանարդիկներով կտրատած պանիրը: Թխել մոտավորապես 8 րոպե՝ նախապես մինչև 175?? տաքացած ջեռոցում: Մատուցելուց առաջ կանաչի ցանել:
----------------------------
ՊԻՑՑԱ ԻՏԱԼԱԿԱՆ
Բաղադրությունը Խմորի համար 200 գ ալյուր, 2 ճաշի գդալ ձեթ, 0,5 գդալ տաք կաթ, 15 գ դրոժ, մի պտղունց աղ: Լցոնի համար 200 գ պանիր, 500 գ մաքրված և հաստ ձողիկներով կտրատված լոլիկ, 5 սարդելկա, աղացած սև կամ կարմիր պղպեղ, աղ, 1-2 գդալ ձեթ:
Պատրաստման եղանակը Տաք կաթի մեջ լուծել դրոժը, աղը, ավելացնել ձեթ, ալյուր և խմոր հունցել: Խմորը մի ժամ թողնել տաք տեղում, ապա տեղավորել կաղապարի կամ մեծ թավայի մեջ: Կաղապարը պետք է բավականին բարձր լինի: Խմորին ձեթ քսել, մանր կտրատած կամ քերած պանիր ցանել, վրան կեղևը մաքրած և խոշոր բլթակներով կտրատված լոլիկի շերտ դնել: Սարդելկաները կտրատել երկարությամբ և ցանցաձև դասավորել վրան, աղ և պղպեղ ցանել և լցնել մնացած ձեթը: Թխել 30 րոպե:
----------------------------
ՊԻՑՑԱ ՍՆԿՈՎ
Բաղադրությունը Խմորի համար 2 բաժակ ալյուր, 200 գ կարագ, 200 գ թթվասեր, աղ՝ ըստ ճաշակի: Լցոնի համար 500-600 գ թարմ կամ աղ դրած սունկ, 2-3 գդալ կարագ կամ ձեթ՝ սնկի տապակման համար, 2-3 ձու, 1/2 բաժակ կաթ, 1 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ, աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի, 2 ճաշի գդալ մանր կտրատած մաղադանոս, 3-5 գլուխ սոխ:
Պատրաստման եղանակը Ալյուրից, կարագից և թթվասերից խմոր հունցել, թողնել 20 րոպե, հետո գրտնակով բացել 0,6-0,7 սմ հաստությամբ շերտի՝ ըստ թավայի չափերի: Այդ խմորից քուղ պատրաստել, դնել պիցցայի եզրերով և ձվի դեղնուց քսել: Խմորի մակերեսին հավասարաչափ քսել առանձին տապակած և խառնած սնկից և սոխից պատրաստված լցոնը: Ձուն հարել, խառնել կաթի և կիտրոնի հյութի հետ, համեմել աղով, պղպեղով, ավելացնել մանր կտրատված մաղադանոս և ստացված զանգվածը լցնել պիցցայի վրա: Թխել մինչև պատրաստ լինելը:
|
|
| |
Anahitka | Ամսաթիվ: Երեքշաբթի, 17 Սեպ 13, 13:24 | Հաղորդագրություն # 6 |
Սերժանտ
Խումբ: Օգտվողներ
Գրառումներ: 26
Նվերներ: 0
Վարկանիշ: 1
օֆլայն
|
ալյուր 400 գրամ ջուր 220 մլ խմորիչ 0.5 թեյի գդալ շաքարավազ 1 թեյի գդալ աղ 1 թեյի գդալ ձեթ 2 ճաշի գդալ
միջուկ սալյամի 350 գրամ շամպինիոն 300 գրամ պանիր 300 գրամ ձեթ 50 մլ տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ շաքարավազ կարմիր աղացած պղպեղ աղ
Թասի մեջ 200 գրամ ալյուր և 2 ճաշի գդալ բուսայուղ լցնել, խառնել: Կես թեյի գդալ խմորիչը խառնել 220 գ ջրին, հետո լցնել ալյուրի վրա, խառնել, ավելացնել մեկական թեյի գդալ աղ և շաքարավազ: Հետո խառնել ևս 200 գ ալյուր, խմորը շատ պինդ չպետք է լինի: Ծածկել սրբիչով, թողնել հանգստանա և ուռչի: Երշիկն ու ձիթապտուղները կտրտել, պանիրը քերել: Պատրաստել սոուսը. մի գդալ տոմատի մածուկը, սունկի մարինադի հյութը (մոտ 150 գ, այնքան, որ շատ ջրիկ չլինի), խառնել աղի, կարմիր պղպեղի, շաքարավազի հետ: Խմորը բացել կես սմ հաստությամբ, դնել յուղած տապակի վրա, քսել սոուսը: Նախ շարել սալյամին, հետո` սունկը, վրան` ձիթապտուղները: Վրան քերած պանիր ցանել և դնել 200 աստիճան ջերմության ջեռոցը մոտ 20 րոպե:
|
|
| |
|
|